İstanbul’da Gezilecek Yerler Listesi

İstanbul’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Çünkü İstanbul Türkiye’nin en büyük şehridir. Ortalama 15.840.900 nüfusa sahiptir. İstanbul halkı ve turistler için gezi rehberi niteliğinde bir içerik sunacağız. İstanbul’a gelmek istiyorsanız eğer Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim aylarında gelmenizi öneririz. Ayrıca İstanbul’u gezmek için 1 haftanızı ayırmanız yeterli olacaktır.

Öncelikle İstanbul’da gezilecek yerler hakkında liste yaparak detaylı bir şekilde şehrin güzelliklerini anlatacağız. İstanbul’da en çok ziyaret edilen yerler, tarihi sokaklar, müzeleri parklar, mesire alanları, eğlence yerleri ve meşhur adalar ile ilgili bilgiler vereceğiz.

1- Belgrad Ormanı

hemengidin.com
Belgrad Ormanı – İstanbul Fotoğraf Kaynak: iStock

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Belgrad Ormanı, 5400 hektar alana sahiptir. Kalabalık şehirden uzak kafa dinlemek için bir arıyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü Belgrad Ormanı, sessizliği ve doğal güzellikleri ile sizleri adeta büyüleyecek. Kanuni Sultani Süleyman döneminde (1521 yılı) Belgrad halkının buraya yerleşmesi ile ismi Belgrad Ormanı olarak kalmıştır. Giriş ücreti 4 TL, Araba ile giriş 12 TL’dir. Aynı zamanda 24 saat açıktır.

2- Atatürk Arboretumu

hemengidin.com
Atatürk Arboretumu – İstanbul Fotoğraf Kaynak: iStock

Belgrad Ormanı Güneydoğu kısmında kalan Atatürk Arboretumu, bini aşkın bitkinin bulunduğu doğal bir yerdir. Eğer bitkileri seviyorsanız görmek için buraya gidebilirsiniz.

3- Polonezköy Tabiat Parkı

hemengidin.com
Polonezköy Tabiat Parkı – İstanbul Fotoğraf Kaynak: iStock

İstanbul’un Beykoz semtine bağlı Polonezköy, gezilecek yerler arsında bulunuyor. 1994 senesinden itibaren doğa parkı olarak ziyaret edilen bir yerdir. 3 bin hektar üzerine kurulu bu alan da doğa sporları, piknik, bisiklet, koşu ve trekking gibi çeşitli sporlar yapabilirsiniz.

4- Mihrabat Korusu

hemengidin.com
Mihrabat Tabiat Parkı Boğaz Köprü Manzarası Fotoğraf Kaynak: iStock

Mihrabat Korusu, tabiat parkı olarak bilinmektedir. 20 hektarlık bir alan üzerine kuruludur. Kanlıca Beykoz’da bulunan korudur. Burada konser, düğün vb. etkinlikler yapılmaktadır. Ayrıca çok çeşitli kuşları burada görmeniz mümkündür.

5- Emirgan Korusu

hemengidin.com
Emirgan Korusu – İstanbul Fotoğraf Kaynak: iStock

Her yıl Nisan ayında İstanbul’da düzenlenen festivaller arasında Lale Festivali, Emirgan Korusu’nda yapılmaktadır. Burada Beyaz Köşk, Pembe Köşk ve Sarı Köşk olarak üç yapı bulunuyor. Güne kahvaltı yaparak başlayıp gün içerisinde güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

6- Taşdelen Mesire Alanı

İstanbul’un Çekmeköy semtine bağlı Taşdelen Mesire Alanı, adını Taşdelen beldesinden alıyor. Turistlerin ilgisini çeken bir yer olduğunu belirtmek isteriz.

7- Kulindağ Dağ Evi

Riva yakını ve Beykoz Ormanı’nın ortasında bulunan Kulindağ, İstanbul halkı tarafından bilinen bir yerdir. Burada dağ evlerinde kalarak sessiz bir tatil yapabilirsiniz. Hafta sonu aileniz veya arkadaşlarınız ile kaçamak yapacak yakın bir yer arıyorsanız Kulindağ Dağ Evi’ne gelebilirsiniz. Fırından sıcak sıcacık köy ekmeği ile unutulmaz bir kahvaltı yaptıktan sonra dağ yürüyüşü yapabilirsiniz.

8- Yıldız Parkı

İstanbul’un göz bebeği olan Beşiktaş’da Yıldız Parkı bulunuyor. Doğa güzellikleri ile kültür turu yapabilirsiniz. Yıldız Parkı, Çırağan Caddesi üzerinde yer alıyor. Parka ulaşmak için özel aracınız yok ise Çırağan durağından binmeniz gerekecektir.

9- Gülhane Parkı

hemengidin.com
Gülhane Parkı – İstanbul Fotoğraf Kaynak: iStock

Nazım Hikmet’in en meşhur Ceviz Ağacı şiirini yerinde hissetmek istiyorsanız Gülhane Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz. İstanbul’un Fatih semtinde bulunan Gülhane Parkı, 1912 yılında yapılmıştır. Ayrıca Atatürk heykelinin ilk dikilen yeri olduğu için büyük bir önem taşıyor. Parkın yakın çevresinde Saray Burnu, Topkapı Sarayı ve Alay Köşkü gibi tarihi yerler yer alıyor.

10- Heybeliada

hemengidin.com
Heybeliada Sokakları Fotoğraf Kaynak: iStock

Büyükada’dan sonra en büyük ada Heybeliada’dır. Yeşilliği ve doğası ile en güzel ada olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca İstanbul’da gezilecek yerler listenize Heybeliada’yı eklemenizi önermekteyiz. Marmaradenizi’nin Kuzeydoğusu’nda bulunan bu ada’ya Eminönü, Kadıköy, Adalar, Bostancı, Adalar, Beşiktaş-Heybeliada gibi vapur seferleri bulunmaktadır.

11- Sedef Adası

hemengidin.com
Sedef Adası – İstanbul Fotoğraf Kaynak: iStock

Prens Adaları içinde bulunan Sedef Adası, butik bir ada olarak tanımlanabilir. Burası diğer adalarda oldukça farklıdır. Çünkü çoğu özel mülkiyetten oluşmaktadır. Aynı zamanda bisiklet veya fayton gibi hayaller kurmamalısınız. Çünkü burada fayton ve bisiklet kullanılmıyor.

12- Büyükada Yörükali Plajı

İstanbul’da denize girmek için bir yer alıyorsanız Büyükada Yörükali Plajı’nı ziyaret edebilirsiniz. Burada bunglov evler de konaklama yapabilirsiniz. Adalar’ın manzarasını izleyebileceğiniz bir yerdir. Ayrıca otelde konaklama için haftalık, aylık veya sezonluk kalmanız mümkündür.

13- Kınalıada

hemengidin.com
Kınalıada Fotoğraf Kaynak: iStock

Prens Adalar içinde bulunan Kınalıada, İstanbul’da en çok ziyaret edilen adalardan biridir. Bu ada diğer adalara göre küçük olsa da turistlerin ilgi odağıdır. Kınalıada’da görülmesi gereken plajlar, manastırlar ve kiliseler bulunmaktadır. Ayrıca ada’da butik oteller ve pansiyonlar da yer almaktadır. Deniz mahsullerini seviyorsanız Kınalıada’yı ziyaret edebilirsiniz.

14- Burgazada

Prens Adaalrı’ndan üçüncü ve en büyük ada olarak bilinmektedir. Marmara Denizi’nde bulunan Burgazada, yaz aylarında kalabalık, kış aylarında ise en sakin ada’dır. Burada Hris-tos Manastırı, Aya Yani Kalesi ve Aya Yorgi Garibi Manastırı bulunmaktadır. Kınalıada ve Heybeliada arasında bulunan Burgazada’ya Kadıköy’den hareket eden vapurlar ulaşımda kolaylık sağlıyor.

15- Büyükada

Büyükada, 9 adadan oluşan ve Prens Adaları olarak bilinen büyük bir ada’dır. Bu ada’da Reşat Nuri Güntekin’in evi, Rum Yetimhanesi, Aya Yorgi Kilisesi vb. gibi çok sayıda önemli yapılar bulunuyor. 

Yukarıda İstanbul’da gezilecek yerler ile ilgili detaylı bilgiler sunduk. Aynı zamanda İstanbul’da gezilmesi gereken yerler arasında;

  1. Kilyos Baykuş Plajı
  2. Ayazma plajı
  3. Kilyon Burç Plajı
  4. Florya Menekşe Plajı
  5. Yeşilköy Çiroz Plajı
  6. Rahmi M. Koç Müzesi
  7. Sakıp Sabancı Müzesi
  8. Pera Müzesi
  9. Beşiktaş JK Müzesi
  10. Madame Tussauds İstanbul Müzesi
  11. Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi
  12. Masumiyet Müzesi
  13. İstanbul Deniz Müzesi
  14. Galata Mevlevihanesi Müzesi
  15. Türkiye İş Bankası Müzesi
  16. Miniatürk
  17. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı
  18. Beyoğlu Sanat Galerisi
  19. Akbank Sanat
  20. İstanbul Modern
  21. İstiklal Caddesi
  22. Eminönü
  23. Bebek Sahili
  24. Üsküdar Sahili
  25. Moda Sahili
  26. Caddebostan Sahili

İstanbul’da gezilecek yerler saymakla bitmiyor. Birbirinden farklı yerleri görmek ve benzersiz güzellikleri ziyaret etmek için 1 haftanızı ayırmalısınız.

Görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?