Gümüşhane Kamp Yerleri – En İyi 10 Yer

Gümüşhane Kamp Yerleri – En İyi 10 Yer – en iyi 10 yer hakkında bilgiler verip Karadeniz bölgemizin güzide şehri Gümüşhane ve şahane doğasında nerelerde kamp yapılır buna bakacağız. Kamp yapmak birçok macera sever için çok zevk verici ve farklı kamp alanları arayıp yeni yerleri keşfetmeyi gerektiren eğlendirici bir alışkanlıktır. Gümüşhane’de kamp yapılacak en iyi 10 yer ve bu yerlerin özelliklerini sırayla aşağıda bulabilirsiniz.

Zigana Yaylası Kamp Alanı

hemengidin.com
Fotoğraf Kaynak: İStock

Gümüşhane kamp alanları listemizin ilk sırasında yer vereceğimiz Zigana yaylası kamp alanı oluyor. 2 bin metreden fazla rakıma sahip olan bu alanda çadır kurup piknik yapabilirsiniz. Giriş ve kamp yapmak için herhangi bir ücret talep edilmeyen Gümüşhane’nin Torul ilçesinde yer alan Zigana yaylası kamp alanı Gümüşhane’de kamp yapılacak alanlar arasında dikkat çekmektedir.

Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı

Doğaya çıkınca insanın beklediği ve huzur için ihtiyacı olanlar çağlayan bir su sesi, yemyeşil bir doğa ve kamp yapmaya uygun bir ortamdır. Gümüşhane’de tam bu saydıklarımızın hepsinin bir arada olduğu bir kamp alanı bulunmaktadır.

Çağlayandibi Şelalesi tabiat parkı kamp alanı Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Kürtün köylerinden Yeşilköy civarında yer alan bu kamp alanı doğa manzarası temiz havası ve ismine de etki eden Çağlayandibi şelalesi ile kamp ve macera severlerin âşık olacağı bir yerdir.

Limni Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

hemengidin.com
Fotoğraf Kaynak: İStock

Gümüşhane’deki Saranoy yaylası sahalarında yer alan Limni Gölü tabiat parkı kamp alanı bu şehirdeki kamp alanları arasında en rahat kamp yapılabilir alan denebilir. Gümüşhane’de ücretli kamp alanları içerisinde olan bu alana belli bir ücret ödeyerek kamp yapılmasına ve araçla girmeye müsaade edilmektedir.

Tuvalet imkanından kır lokantası bungalov evleri ve araç otoparkı gibi gelişmiş bu kamp alanı manzara seyri için bir terası da içerisinde bulunduruyor.

Artabel Gölleri Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kamp yapmak için çok güzel bir yer olan Artabel gölleri tabiat parkı kamp alanına herhangi bir toplu ulaşım imkânı ile ulaşmak mümkün değildir. 3 bin rakıma sahip bu oksijen cenneti kamp yerine belli bir noktaya kadar kendi aracınız ile sonrasında ise doğa yürüyüşü ile ulaşmanız mümkündür.

Gümüşhane’de kamp yapılacak en iyi 10 yer arasında oldukça yüksek ve herhangi bir lokanta veya markete yakın olmayan bu alana kamp yapmaya gidilirken yanınızda yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı bulunmanızda fayda vardır.

Tomara Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı

hemengidin.com
Fotoğraf Kaynak: İStock

Gümüşhane ilinin içerisinde şelale bulunan kamp alanları arasında bir diğeri de 25 metre civarı bir yükseklikten dökülen suları ile Tomara Şelalesi tabiat parkı kamp alanıdır. Gümüşhane ilinin Şiran ilçesi sınırlarında bulunan bu kamp alanında zorunlu ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tuvalet bulunan işletmeler mevcuttur.

Ayrıca bu şelale çevresin büfe ve içme suyu için çeşmelerde bulunmaktadır. Olağanüstü manzarası ile hem günübirlik ziyaretçilerini hem de kamp yapanları büyüleyen Tomara şelalesi tabiat parkı kamp alanı Gümüşhane’de kamp yapılacak yerler içinde kendine yer bulmayı hak ediyor.

Sarıtaş Yaylası Kamp Alanı

hemengidin.com
Fotoğraf Kaynak: Youtube/Yomra Maviyemiş

Karadeniz bölgesi deyince ilk aklımıza gelen yaylalar kamp severler içinde uğrak alanlarıdır. Gümüşhane merkez köylerinden Dumanlı’da bulunan Sarıtaş Yaylası kamp alanı etrafta bulunan doğal yayla evleri ile birlikte köy yaşamından izlerle kamp yapacakları farklı bir kültürle tanışmaya bekliyor.

Taşköprü Yaylası Kamp Alanı

İçerisinden Yanbolu çayının geçtiği Taşköprü yaylası kamp alanı kamp için mutlaka tercih edilmesi gereken alanlardan birisidir. Gümüşhane ilinin Çorak isimli mevkiinde bulunan bu kamp alanında restoran ve çeşitli ufak alışveriş yapılabilir mekanlar bulunabilir.

Çakır Göl Kamp Alanı

Dağcılıktan tutun da yaban hayatı gözlemi ve fotoğrafçılık gibi doğayla iç içe olup yılın her mevsimi soğuk olan bir dağ gölüdür. Sadece arazi aracınız varsa ulaşabileceğiniz Çakır Göl kamp alanı medeniyete ve modern hayata dair hiçbir izi taşımamaktadır. Gümüşhane’de kamp yapılacak ıssız yerler arasında belki de bir numaraya Çakır göl dağı da olarak bilinen bu kamp alanı koyabiliriz.

Örümcek Ormanları Kamp Alanı

hemengidin.com
Fotoğraf Kaynak: gumushane.gov.tr

İsmiyle adeta sanki örümceklerin alanına girdiğinizi hissedeceğiniz Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesinde bulunan Örümcek Ormanları kamp alanı geniş bir ormanlık alana sahip ve kamp yapacakları etkisi altına alan muazzam bir yeşil örtüyle kaplıdır. Market duş veya tuvalet imkânı bulunmayan bu kamp alanına gidenlerin bu durumu bilerek hareket etmelerinde fayda olabilir.

Krom Vadisi Kamp Alanı

Gümüşhane ilinin merkeze bağlı köylerinden olan Yağlıdere ve Olucak arasında bulunan Krom vadisinde kamp yapmak isteyenler herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilirler. Gümüşhane ücretsiz kamp anları içindeki bu yerde ayrıca Krom vadisi Antik kenti de bulunduğu için hem kamp hem de turistik bir gezi yapılması imkânı vardır.

Karadeniz bölgemizin şirin ve doğasıyla insanı cezbeden şehri Gümüşhane’de kamp yapılacak en iyi 10 yer listemizin sonuna gelirken doğayla daha fazla vakit geçirmenin mutluluğu çok olumlu etkilediğini hatırlatmak isteriz.

Görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?