Bursa’da Kamp Yapılacak En İyi Yerler

Bursa’da kamp yapılacak en iyi yerleri sizin için listeledik Bursa’da mutlaka görmeniz gereken kamp alanları

Kapanca Korsan Limanı Kamp Alanı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yer almaktadır. Bursa il merkezine 49 km uzaktadır. Mudanya- Eşkel yolu üzerinden gitmek gerekmektedir. Yol tarifi ise tam olarak Mudanya’dan TRİLİ’YE geçince anlaşılabilir. Bu tarafa geçtikten sonra kalan yolu yürümeniz gerekir.

Burası Kapanca dağının harika manzarasına eşlik etmektedir. Karavanla ya da çadırla kamp yapmak mümkündür. Burada gün batımı oldukça efsane bir şekilde izlenebilir. Burası çevre köylere yakın olduğu için ihtiyaçlarınızı kolaylıkla giderebilirsiniz. Bu yere girişler ise ücretsizdir. Kamp alanı içerisinde yeme içme ihtiyacınızı karşılayacak bir yer yoktur.  O yüzden gelmeden hazırlığınızı yapmalısınız.

Sansarak Kanyonu Kamp Alanı

hemengidin.com
Fotoğraf Kaynak: Bursa.com.tr

Bursa’nın İznik ilçesi sınırlarında yer almaktadır. İznik, Türkiye’nin en önemli ilçelerindedir. İznik merkeze 17 km uzakta olan bu yere 25 dakika gibi bir sürede ulaşım sağlanabilir. Bursa il merkezine ise 93 km uzaktadır. Yani araç ile 2 saat gibi bir sürede gelinebilir. Buraya toplu taşıma ile gelmek te mümkündür. Burası herkes tarafından Marmara bölgesinin ve Türkiye’nin en tehlikeli trekking alanlarından biri olarak kabul edilmektedir. Oldukça zorlu bir parkuru vardır.

Burası Sansarak köyüne bağlı durumdadır. Köye ulaştıktan sonra yaklaşık 3 kilometre yürümek gerekir. Buradan İznik gölünü seyredebilirsiniz. Burası yaklaşık 7 kilometrelik bir alanı kaplamaktadır. Buraya herhangi bir sosyal tesis yapılmadığı için doğallığını korumaktadır. Çevrede bir işletme veya restoran yoktur. Gerekli ihtiyaçlarınız ise Sansarak köyünden sağlayabilirsiniz.

Bu alan Bursa’da şehir merkezinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği sessiz ve sakin yerlerdendir. Günü birlik geziye gelip burada piknik yapmak ta ayrı bir güzellik taşımaktadır. Bölge halkı kahvaltıda yerli keçi peynirini ve ekmeğini mutlaka tavsiye etmektedir. Diğer yandan köyde yetiştirilen domates ve biberin kahvaltıya ayrı bir renk kattığı söylenmektedir. Burası millete aittir ve girişi ücretsizidir.

Dalyan Gölü Kamp Alanı

hemengidin.com
Fotoğraf Kaynak: isstock

Bursa şehir merkezine 52 km uzakta yer almaktadır. Yani 1 saat 10 dakika gibi bir sürede ulaşım sağlanabilir. Burası Bursa’da bulunan Koca Çay Deltasındaki göllerden biridir. Bu delta bünyesinde pek çok göl barındırmaktadır.

Gölün kenarında yer alan kamp alanının suya uzaklığı yalnızca 2 metredir. Buraya toplu taşıma ile Karaca Bey ilçesi tarafından gelebilirsiniz. Burası normalde denizden ayrı olsa da kış mevsiminde gel- git olayı yüzünden deniz suyu göl suyuyla karışmaktadır. Burada oluşacak ihtiyaçlarınızı çevre köylerden tesis edebilirsiniz.

Kıran Yayla Kamp Alanı

hemengidin.com

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı durumdadır. Bursa merkeze 58 km uzaktadır. Yani merkezden 1 saat 25 dakika gibi bir sürede gidilebilir. İnegöl ilçe merkezine ise yalnızca 13 kilometre uzaktadır. 1870 metre rakımı bulunmaktadır. Burada kamp yapmak ve konaklamak mümkün olduğu gibi Trekking yapmakta mümkündür. Çoğunlukla dağcılık kulüpleri tarafından tercih edilmektedir.

Oldukça donanımlı bir yerdir. Bünyesinde çoğu kamp alanında bulunan çeşme ve tuvaletin dışında mescit, futbol sahası ve barbekü alanı gibi yerler bulunmaktadır. Burada çok güzel bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Burası en çok Kıran köyü halkı tarafından ziyaret edilen bir yerdir. Halk sıcak yaz günlerinde buranın serin havasını tatmayı sıklıkla tercih eder.

Oldukça doğal olan bu yer yaylacılık faaliyetleri içinde kullanılmaktadır. Yazın köylüler tarafından yaylak olarak kullanılan bu dağ kışın ise oldukça soğuk olmaktadır. Kışın buraya yağan karların erimesi ancak nisan- mayıs ayları gibi olmaktadır. Yürüyüş parkı gibi çeşitli aktivitelerin yapılabileceği yerler barındıran bu yerde market ve büfe tarzında yerler yoktur. Yani buraya konaklamaya gelmeden önce erzakınızı hazırlamalısınız. Burası Bursa ve çevresinde yaz ile bahar aylarında yeşil doğasıyla dikkat çekmektedir. Devlete ait olan bu kamp alanına girmek ve burada kalmak için hiçbir ücret ödemek gerekmez. Dağın eteklerinde bulunan bu yer doğa fotoğrafçılığı içinde kullanılabilir.

Yarhisar Şelalesi Kamp Alanı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bağlı en güzel turistlik yerlerden biridir. Günece köyü sınırlarında bulunan Cennet Koyunun bir parçasıdır. Bursa il merkezine 70 kilometrelik mesafede bulunmaktadır. Yani ortalama 1 saat 40 dakika da gelinebilir. Aracı olmayanların toplu taşıma ile gelmesi mümkündür. Eğer Bursa’ya günü birlik tur ile gelirseniz sizi mutlaka buraya getireceklerdir.

Bu şelale Yenişehir’in en önemli doğal yerlerindendir. Burada Trekking ve çeşitli spor faaliyetleri yapmak mümkündür. Burası çadır ile kamp yapmak için oldukça uygun bir yerdir. Fakat karavanınız ile buraya gelmek mümkün değildir. Karavanla belli bir bölgeye kadar geldikten sonra kalan yolu yürümeniz gerekir. Belediye’nin burayla ilgili projeleri vardır. Bunlardan biri bu alanın genişletilmesi ve daha çok ziyaretçi ağırlamasını sağlamaktadır.

Yarhisar şelalesi günümüzde aynı anda yüzlerce kişiyi ağırlayabilecek bir kapasiteye sahiptir. Bu rakamın arttırılması amaçlanmaktadır. Diğer yandan Belediye burada daha rahat konaklama yapabilmek için bungalov evler inşa etmeyi düşünmektedir. Eğer bu projeler gerçekleştirilirse çevrede sosyal tesis yapılması da muhtemeldir.

Görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?