Kayseri Kamp Yapılacak Yerler

Kayseri tarihi ve kültürüyle ünlü bir şehrimizdir. Kayseri’de kamp yapılacak pek çok doğal yer bulunmaktadır. Dağların eteklerinde kamp alanları olduğu gibi şelalenin kıyısında da kamp alanı vardır. Kayseri’de ücretsiz kamp alanları olduğu gibi ücretli bir şekilde giriş yapılan yerler de vardır.

Ücretsiz giriş yapılan yerler daha doğal olduğu gibi tam anlamıyla doğayla iç içedir. Ücretli olan yerler ise sosyal tesis açısından oldukça donanımlı ve temiz yerlerdir.

Bey Dağı Kamp Alanı

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde yer almaktadır. İl merkezine 80 kilometre uzaktadır. Araç ile 1.5 saat gibi bir sürede ulaşım sağlanabilir. Her yıl pek çok kişi tarafından tercih edilen bir yerdir. Bu yerde çadırda kalınabileceği gibi karavanla da kalınabilir. En çok bahar aylarında gidilmesinin nedeni ise bu aylarda kuş seslerinin ve suyun canlılığının artmasıdır. Bu yerde ormanlık alanlarda konaklama yapılabileceği gibi açık çadır alanlarında da kalabilirsiniz.

Kamp alanı içinde yürüyüş alanı ve otopark vardır. Girişi ücretsiz olan bu yerin yakınında büfe tarzında bir yer yoktur. Buraya gelmeden önce gerekli olan yiyecek ve içecek ayarlanmalıdır. Bunun dışında içerisinde tuvalet bulunmaktadır.

Erciyes Dağı Kamp Alanı

Bu alan Kayseri merkeze 40 km uzaktadır. Kış turizmi için de sık sık kullanılmaktadır. Kayseri’nin en meşhur dağı olması vesilesiyle Kayseri’ de en çok gidilen kamp alanlarından biridir. Hacılar mevki tarafında kalmaktadır. Burası kışın kayak sporu içinde tercih edilmektedir.

Yaz ve bahar aylarında da kampçılık faaliyetleri için kullanılır. Buraya toplu taşıma ile gelmek mümkün olduğu gibi özel araç ile de rahatlıkla gidilebilir. Burası doğa yürüyüşleri ve dağcılık faaliyetleri içinde tercih edilir. Bu spor dalları için bu dağa gelenler konaklama için dağda bulunan bu kamp alanına gelirler. Bu kamp yeri diğer ücretsiz alanların dışında sosyal tesis barındıran bir yerdir. Market, duş ve elektrik gibi ihtiyaçların karşılanabildiği bir yerdir.

Dağ eteklerinde çeşitli restoranlar vardır. Hemen hemen her mevsimde soğuk olan bu yere girişler ücretsizdir. Yaz aylarında buraya gelenler için oldukça serin bir ortamdır. Araçla belli bir yere geldikten sonra kalan yolu yürüyerek gitmek gerekir. Erciyes dağı Kayseri’nin geçimini sağlayan yerlerden biridir.

Kapuz Başı Şelalesi Kamp Alanı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde yer almaktadır. Bu ilçe Adana sınırında bulunmaktadır. Şehir merkezine 150 kilometre uzaktadır. Şelale halk tarafından günü birlik piknik gezilerinde tercih edilmektedir. Şelale çevresinde birçok restoran ve tesis yapılmıştır.

Buraya girişler ücretsizdir. Buraya Kayseri merkezden 2.5 saat gibi bir sürede gelinebilir. Kayseri’nin en önemli turistlik yerlerinden biri burasıdır. Karpuz Başı Şelalesi halkın burada konaklaması ve ziyaretlerin artması için bir kamp alanına çevrilmiştir.

Burası bir kamp alanı olmadan önce halk tarafından baz kişiler buraya çadırlarıyla gelmekte ve konaklama yapmaktaydılar. Devlet bu durumu fark edince insanların ihtiyaçlarını gidererek burada daha rahat kalmalarını sağlamak için burayı bir kamp alanına çevirmiştir. Kamp alanının çevresinde bazı sosyal tesislerde vardır. Burası konaklama yapmanın dışında günü birlik geziye gelenlerinde uğrak noktasıdır. Kamp yakınındaki restoranlardan yiyecek ihtiyacı giderilebilir. Kayseri Belediyesi bu tarz doğal yerlere ulaşımı kolaylaştırmak için çeşitli düzenlemeler yapmıştır.

Bu çalışmalar ile bu bölgelere araçla gelmek kolaylaştırılmıştır. Önceden oldukça riskli olan yerlere yollar yapılmış ve bu sayede bu tarz yerler turizme kazandırılmıştır.

Derevenk Vadisi Kamp Alanı

Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunmaktadır. Şehrin merkezine 11 km uzaktadır. Tarihsel ve kültürel açıdan oldukça zengin bir yerdir. Bu vadinin 2000 yıldan daha uzun bir süre tarihi vardır. Ayrıca oldukça serin bir yerdir. Yaz aylarında sıklıkla gidilmesinin nedeni budur.

Bu vadide karavanla konaklama yapmak için uygun ortam vardır. Bunun dışında rahatlıkla çadırda kalınabilir. Bu vadi oldukça sessiz bir ortamdır. Girişi ücretsiz olan bu yere toplu taşıma ile kolaylıkla gidilebilir. Vadi çevresinde birçok tarihi mekan vardır. Yani bu vadiye kamp yapmaya gelenler gezecek bir çok yer bulabilir. Bu yer şehir merkezine yakınlığı sayesinde pek çok ziyaretçi ağırlamaktadır.

GESİ Bağları Kamp Alanı

Şehir merkezine yalnızca 20 kilometre uzakta olan bu yere 25 dakika da gidilebilir. Burası türkülere de konu olan GESİ bağlarının ta kendisidir. Buraya çevre ilçelerden halk sık sık piknik için gelmektedir. Buraya merkezden toplu taşıma ile kolaylıkla gelinebilir. Buraya aileler ya da arkadaşlar ücretsiz bir şekilde girmekte ve arabaları ile motorlarını ücretsiz bir şekilde park etmektedirler. Bu bağlara çevre ilçelerin dışında çevre illerden de sıklıkla ziyaretçiler gelmektedir.

Bu kamp alanı şehre yakın olduğu için yiyecek, içecek ve giyecek çevreden tesis edilebilir. Bunun dışında kamp alanı içerisinde ki diğer tesislerden de ihtiyaçlarını giderebilirsiniz. Kampta elektrik bulunduğu gibi lavabo da vardır.

Bu yerlerin yanı sıra, Kayseri’nin diğer ilçelerinde de doğa ile iç içe olabileceğiniz ve kamp yapabileceğiniz alanlar mevcuttur. Ancak, kamp yapmadan önce ilgili kurumlarla iletişime geçerek izin almanızı ve kamp yaparken doğayı korumanızı öneririm.

  • Kızılören Yaylası: Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde yer alan Kızılören Yaylası, doğal güzellikleri, temiz havası ve zengin bitki örtüsü ile ünlüdür. Burada kamp yapabilir ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

  • Tekir Yaylası: Develi ilçesinde yer alan Tekir Yaylası, yeşilin her tonunu barındıran ormanları, çeşitli bitki türleri ve su kaynakları ile doğa severler için ideal bir kamp alanıdır.

  • Ali Dağı Tabiat Parkı: Kayseri’nin Develi ilçesinde yer alan Ali Dağı Tabiat Parkı, trekking ve doğa yürüyüşü için harika bir alan olmasının yanı sıra, kamp yapmak için de uygun bir yerdir.

  • Yamula Barajı: Kayseri’nin Tomarza ilçesinde yer alan Yamula Barajı, doğal güzellikleri, temiz havası ve su aktiviteleri için uygun bir yerdir. Burada kamp yapabilir, balık tutabilir ve tekne turları yapabilirsiniz.

  • Soğanlı Yaylası: Kayseri’nin Develi ilçesinde yer alan Soğanlı Yaylası, zengin bitki örtüsü ve muhteşem doğal manzaraları ile kamp yapmak için ideal bir yerdir.

Görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?