Nevşehir’de Gezilecek Yerler Listesi

Nevşehir’de gezilecek yerler listesi hakkında detaylı bir yazı hazırladık. Kapadokya’nın kalbi Nevşehir’i keşfetmek isteyenler içeriğime göz atabilir.

Nevşehir’de gezilecek yerler listesi ile unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yeni şehir anlamına gelen Nevşehir Anadolu’nun masal kentlerinden bir tanesidir. Tarihi geçmişe sahip olan şehir, balonları, kiliseleri ve açık hava müzeleri ile muhteşem bir gezi deneyimi sunuyor. Yazımızda Nevşehir’de gezilecek yerler listesinde bulabilir şehri çok daha iyi tanıyabilirsiniz.

 

Nevşehir Kalesi

hemengidin.com

Nevşehir’de gezilecek yerler listesinde birinci sırada Nevşehir kalesi bulunuyor. Nevşehir merkezinde yer alan Nevşehir Kalesi’nin, inşa zamanı tam olarak biliniyor. Selçuklular Dönemi’nde Bağdat Kervan Yolu’nun korunması amacıyla yapılan Nevşehir Kalesi, Cumhuriyet Dönemi’nde yeniden restore edildi.

 

Üç Güzeller

İki büyük, bir tanede küçük peri bacasından bir araya gelen Üç Güzeller, şehrin sembollerinden bir tanesidir. En sevilen yerlerden biri olan Üç Güzeller, görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Diğer peri bacalarından farklı olan bu yapılar özellikle gün batımında çok özel bir hale geliyor.

 

Nevşehir Müzesi

1967 tarihinde açılan müze, arkeolojik ve etnografik olmak üzere iki bölümden bir araya geliyor.

 

Peri Bacaları

Nevşehir’in birçok bölümünde peri bacası yer alıyor. Ancak en çok peri bacaları Kapadokya bölgesinde bulunuyor. Kapadokya’nın ve Nevşehir’in en önemli simgelerinden biri olan peri bacaları, doğal oluşumları sayesinde misafirlerini büyülemeye devam ediyor.

 

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi ve Müzesi

Hacıbektaş ilçesinde yer alan Hacı Bektaş-ı Veli Türbesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 

Atatürk Evi Müzesi

Hacıbektaş ilçesinde yer alan Atatürk Evi, 19. yüzyılda inşa edildi. Atatürk, Sivas Kongresi sonrasında Ankara’ya dönerken bu konakta bir gece kalmıştır. 2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen konak Atatürk Evi Müzesi olarak hizmete açıldı.

 

Ortahisar Etnografya Müzesi

Ortahisar Etnografya Müzesi,1916 yılında inşa edildi. Müzede Kapadokya yöresine ait konular ele alınıyor.

 

Avanos Saç Müzesi

Avanos Saç Müzesi, dünyada da tek saç müzesi olarak faaliyet gösteriyor. 1998 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na da giren müze mağara içerisinde yer alıyor. Binlerce kadın saçının yer aldığı müzede ziyaretçilerde saçını bırakabiliyor.

 

Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme Açık Hava Müzesi, manastırlar, kiliseler, mutfaklar ve yaşam alanlarıyla insanları kendisine hayran bıraktırıyor. Aziz Basil tarafından kurulan bu bölgede günümüzde birçok turisti ağırlıyor.

 

Ürgüp Müzesi

Ürgüp Müzesi, tek kubbeli yapısıyla öne çıkıyor. 1971 yılında hizmete açılan Ürgüp Müzesi, arkeolojik ve etnografik olmak üzere iki bölümde hizmet veriyor.

 

Güray Müze

Kayanın oyularak yapılan müze Türkiye’nin ilk seramik müzesi olma özelliği taşıyor. Müzede yaklaşık 5 bin yıllık eserler yer alıyor. Birçok organizasyona da ev sahipliği yapan müze, ilk çağdan günümüze kadar gelen çömlek çalışmalarını sunuyor.

 

Göreme Panorama Manzara İzleme Noktası

Göreme Panorama Manzara İzleme Noktası, Salkım Tepesi’nde konumlanıyor. Bu bölgede Erciyes Dağı’nın manzarasını görebiliyorsunuz.

 

Bebek Müzesi

Mustafapaşa’da bulunan Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi Sibel Radiye Kül tarafından açılmıştır. Türkiye’nin ilk el yapımı bebek müzesi olan bu müzede, yaklaşık 3.000 adet el yapımı bebek bulunuyor. El yapımı bebekler bizlere tarihimizi en iyi şekilde anlatıyor.

 

Zelve Açık Hava Müzesi

Zelve Açık Hava Müzesi, geniş bir vadi üzerine kuruldu. Müze ücretli otoparkıyla araçla gelenlere de büyük bir kolaylık sunuyor. Giriş bölümünde hediyelik eşyalara da göz atabilirsiniz.

 

Temenni Tepesi

hemengidin.com

Temenni Tepesi, 80 metre yüksekliğe sahiptir. Bu bölgede şehrin panoramasını en iyi şekilde görebilirsiniz. Ürgüp’ün her yerini gösteren bu tepe herkesin ilgisini çekiyor. Zirvesinde bulunan türbede dilek dilenip çaput bağlanması nedeniyle ‘Temenni’ adını alan tepe deniz seviyesinden yüksekliği 1140 metre yüksekte bulunuyor. Ayrıca bu tepede seyir bölümü de bulunmaktadır. Sürekli esen rüzgarıyla meşhur olan bu tepe hem Ürgüp’ün manzarasını hem de Erciyes’in zirvesini sizlere en iyi şekilde sunabiliyor.

 

Sunset View Point

Göreme’de yer alan Sunset View Point, Nevşehir ve Kapadokya’nın en güzel manzara noktalarından bir tanesidir. Gün doğumunu ya da gün batımını buradan seyredebilirsiniz. Günün herhangi bir saatinde bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Muhteşem bir manzara bu bölgede sizleri bekliyor. En popüler izleme noktası Nevşehir’de gezilecek yerler listesinin başında yer alıyor.

 

  • Nevşehir’de gezilecek en güzel yerleri sizler için sıraladık, sizlerin de tavsiye ettiğiniz yerleri yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?