Fethiye Gezilecek Yerler | En Popüler 6 Yer

Fethiye gezilecek yerler denildiğinde upuzun bir liste ile karşılaşabilmek olası. Turistik olarak yoğun ilgi çeken bu bölge, gezilip görülmesi gereken pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Fethiye bölgesine gitmeyi planlıyorsanız görmek istediğiniz yerleri bir liste haline getirmek işinizi kolaylaştırabilir. Bu sayede iyi bir planlama yaparak maksimum sayıda yeri görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Fethiye gezilecek yerler önerileri hazırladığımız bu yazıdan listenize ekleyeceğiniz yeni yerler bulabilmeniz de mümkün. İşte Fethiye’ye gidenlerin mutlaka görmesi gereken 6 yer!

 

1- Kabak Koyu

hemengidin.com

Fethiye bölgesinde yoğun ilgi gören yerlerden biri olduğu bilinen Kabak Koyu bölgeye uğrayanların mutlaka görmesi gereken bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Büyüleyici bir doğal güzellik olan bu koy yemyeşil çam ağaçları ile çevrili masmavi denize sahip bir bölge. Aynı zamanda kamp yapma imkanlarının da mevcut olduğu Kabak Koyu adeta dünyada bir cenneti andırıyor ve Fethiye mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

 

2- Cennet Koyu

Bölgedeki el değmemiş doğal güzelliklerden biri olan Cennet Koyu, incecik altın rengi kumu ve turkuaz rengi denizi ile muazzam bir görüntü ortaya çıkarıyor. Kayalıklarla çevrili olması sebebi ile ulaşımı biraz zor olan bu bölge aslında bu özelliği sayesinde bakir doğasını korumayı başarmış. Doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ve kamp kurabileceğiniz Cennet Koyu aynı zamanda dalgasız denizi ile ilgi çeken noktalardan biri. Likya Yolu güzergahı üzerinde bulunan bu koyu görmeden Fethiye’den dönmek istemeyeceğinize eminiz!

 

3- Likya Yolu

hemengidin.com

Özellikle doğa sporları tutkunlarının uğrak noktalarından bir bölge olan Likya Yolu’nu tatilinize farklı ve unutulmaz bir aktivite eklemek için tercih edebilirsiniz. Tamamı oldukça uzun bir yol olan bu güzergah pek çok antik kente uğrama fırsatını sunuyor. Toplamı 535 kilometreden oluştuğu bilinen Likya Yolu’nu tamamlayabilmek çok uzun sürüyor olsa da güzergahın bazı parçalarını tur rehberleri aracılığı ile görebilmeniz mümkün. Doğa manzarası eşliğinde büyüleyici yürüyüşler yapmak isteyenler için Likya Yolu biçilmiş kaftan.

 

4- Kelebekler Vadisi

hemengidin.com

Fethiye gezilecek yerler arasında karşımıza çıkan bir diğer nokta ise elbette Kelebekler Vadisi. Yüzlerce kelebek türüne ev sahipliği yapan bu alan mavi ve yeşilin büyüleyici bir şekilde birleştiği bir koyu bünyesinde barındırıyor. Bölgede doğa yürüyüşleri ya da kamp yapabilir, oldukça keyifli, huzurlu ve farklı vakit geçirebilirsiniz. El değmemiş doğası ile Kelebekler Vadisi uzun yıllardır birinci derece doğal sit alanı olarak korunuyor.

 

5- Kayaköy

Hayalet Kasaba ismi ile de bilinen Kayaköy aslında uzun zaman önce terk edilmiş bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Savaştan önce bölgede yaşayan Rumlardan kaldığı bilinen Kayaköy adeta bir açık hava müzesi. Mistik bir atmosfere sahip bu bölge ziyaret edenlere oldukça farklı ve büyüleyici bir manzara sunuyor. Fethiye seyahat rotanıza Kayaköy’ü ekleyerek güzel bir doğa yürüyüşü eşliğinde unutulmaz anılar oluşturabilirsiniz.

 

6- Hisarönü

Çam ağacı ormanları örtüsü ile bezenmiş dağlık alan manzarası ile Hisarönü, yeşilin tonları ve turkuaz denizin buluşması ile cennet gibi bir manzara ortaya çıkarıyor. Oldukça yoğun ilgi gören bu alanla pek çok konaklama imkanı bulunmasının yanı sıra çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok işletme de bulabilmek mümkün. Pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapan bu bölge günü birlik geziler için de ziyaret edilebilir durumda. Aynı zamanda çeşitli at çiftlikleri ile de popüler olan ve Fethiye gezilecek yerler arasında karşımıza çıkan Hisarönü’nde farklı aktiviteler yapabilmeniz de mümkün.

Görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?