Aydın’da En İyi Kamp Alanları

Aydın’da En İyi Kamp alanları, doğa severlerin ve şehir hayatından uzaklaşıp dinlenmek isteyenlerin tercih ettiği en popüler alanlardan biridir. Kamp alanları, ülkenin sahip olduğu coğrafi özelliklere ve eşsiz doğasının güzelliğine em yakından şahit olmanızı sağlar. Türkiye kamp alanları bakımından zengin bir ülkedir. Yaz-kış havası güzel, deniz, sahil, tarihi ve kültürel yapılar bakımından zengin bir kamp alanı arıyorsanız en doğru tercih Ege bölgesi olacaktır. Özellikle Ege bölgesinde yer alan Aydın ili ücretli ve ücretsiz birçok kamp alanları ile meşhurdur.

 

Ücretsiz Kamp Alanları

 

  • Çine Vadisi Kamp Alanı

Doğal güzelliği ve efsanesiyle ünlü olan Çine Vadisi şehir merkezinden 36 km uzaklıkta bulunmaktadır. Çadırlarınızı yemyeşil bitki örtüsünü ve irili ufaklı tepeleri kuşbakışı görmek isteyenler yükseklere yakından görmek isteyenler ise Çine Çayı kenarına kurabilirler. Çine Vadisi’ne ulaşım oldukça kolaydır. Şehir merkezinden Çine ilçesinde geldikten sonra köy minibüslerine binerek ya da özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak özel aracınızla gittiğiniz zaman aracınızla vadinin içine giremezsiniz. Kamp alanı olanaklarını merak edenler için şu şekilde açıklayabiliriz: Su, çeşme, WC ve eksiklerinizi giderebileceğiniz herhangi bir tesis veya market bulunmamaktadır.

 

  • Alinda Antik Kenti Kamp Alanı

hemengidin.com

Alinda Antik Kenti

Alinda Antik Kenti, Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde yer alan zamanında Karia Kraliçesinin bile kamp için tercih ettiği  eşsiz doğaya ve tarihi yapıların kalıntılarına rastlayabileceğiniz bir yerdir. Dinlenebileceğiniz, doğayı gözlemleyebilirsiniz ve harika fotoğraflar çekinebileceğiniz bir kamp alanıdır ancak ücretsiz olduğu için kamp olanakları bakımından oldukça eksiktir. Su, çeşme, WC, tesis ve market bulunmamaktadır.

 

  • Paşa Yaylası Kamp Alanı

Şehir merkezinden 25 km uzakta Cevizli Dağı’nda 1200 metre yükseklikte bulunan Paşa Yaylası temiz havasıyla yaylacılık ve kampçılık için oldukça elverişli bir alandır. Kamp esnasında temiz ve ferah havasıyla vücudunuzun dinleneceği en mükemmel kamp alanıdır. Ancak kamp yapmak istemiyorsanız Aydın Belediyesi’nin işlettiği otelde kalabilirsiniz. Paşa Yaylası’nda herhangi bir kamp olanağı bulunmamaktadır. Tüm ihtiyaçlarınızı kendiniz temin etmelisiniz.

 

  • Bağarcık Kutsal Alanı

Ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz kutsal alanda Latmos Dağı, Helenistik yapılar ve Zeus tapınağı bulunmaktadır. Sahip olduğu doğal güzellikler ve tarihi yapılar ile size muhteşem deneyimler yaşatacak bir kamp alanıdır. Bağarcık Kutsal alanı, Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki Bağarcık Köyünün yakınlarındadır. Bağarcık Kutsal Alanına, kamp alanlarında aranan olanaklar ve ulaşımın kolaylığı yönünden bakacak olursak kamp alanına ulaşım oldukça kolaydır. Toplu taşıma ile veya özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Yürüyüş yapmayı sevenler Bağarcık Köyüne geldikten sonra 1 saat yürüyüş ile kamp alanına ulaşabilir. Kamp olanakları arasında herhangi bir su kaynağı, WC, tesis veya market bulunmamaktadır.

Aydın’da saydıklarımız haricinde birçok kamp alanları bulunmaktadır.

 

Ücretli Kamp Alanları

  • Sevgi Plajı Kamp Alanı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Sevgi Plajı, denize girerek ve güneşlenerek kamp yapmak isteyenler için harika bir kamp alanıdır. Kampınızı hafta içi veya hafta sonu dilediğiniz vakit yapabilme fırsatına sahipsiniz. Kamp olanları oldukça geniştir. Tuvalet, çeşme, banyo ve kafeteryalar bulunmaktadır.

Girişi ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama için 20 TL, otopark için 10 TL olarak ücretlendirilmiştir. 

 

  • Lazoğlu Camping

Kuşadası’nda Dilek Dağı’nın eteğinde mavi ve yeşilin muhteşem uyumu içerisinde yer almaktadır. Karavan, çadır ve günübirlik kampçılık için tercih edilmektedir. Kamp olanakları bakımından tuvalet, çeşme, banyo, internet, elektrik, şezlong, şemsiye, çamaşırhane, soyunma kabini ve otoparka sahiptir.

Kamp alanı ücretleri için bilgiler ile iletişime geçerek en doğru şekilde öğrenebilirsiniz.

 

  • Mürsel Pansiyon Çadır Camping

Güzel alanları ve deniz kıyısına yakınlığı ile en çok ilgi gören ücretli kamp alanları arasında yer almaktadır. 1983 yılından beri hizmet veren tecrübeli bir işletmedir. 

Kamp olanakları: Restoran, büfe, tuvalet, banyo, çeşme, internet, elektrik, çamaşırhane, çadır, karavan, pansiyon ve otopark bulunmaktadır.

Kamp ücretleri ise tek kişilik çadırı 50 TL, iki kişilik çadırda kişi başı 40 TL olarak ücretlendirilmiştir.

Aydın turistik bir şehir olduğu için saydıklarımız dışında birçok kamp alanları bulunmaktadır.

 

  • Aydın’da en iyi Ücretsiz ve Ücretli kamp yerlerini sizler için araştırıp makale hazırladık sizlerinde ekleyebileceğiniz ücretli veya ücretsiz kamp alanlarını yorumlar kısmında belirterek yeni yerler keşfetmek isteyenlere yardımcı olabilirsiniz.
  • Ayrıca yorumlar kısmında yukarıdaki yazan yerlerin güncel giriş ve varsa konaklama ücretlerini paylaşabilirsiniz.

Görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?